Winkel hier, pak de fiets

- LAUREAAT GO WITH THE VELO 2020 -

Naar de winkel? Dat doe je lokaal en met de fiets, vindt de Fietsersbond en het lokaal bestuur van Heusden-Zolder. Samen met de middenstand promoten ze het lokaal winkelen en de fiets als het ideale koppel. Want wie duurzaam winkelt, is een held voor ons allemaal!

Go With The Velo met een fotowedstrijd en zo ..

'Winkel Hier, Pak De Fiets' werd een leuke fiets-fotowedstrijd voor alle inwoners van Heusden-Zolder. 6 Winnaars maakten kans op één van de vier GPS-toestellen voor de fiets of twee gezinspakketten voor een leuke dag in binnenspeeltuin Tarzan & Jane.

Deelnemen kon via WhatsApp vanaf 16 september tot 15 oktober 2020 met een leuke fietsfoto voor de gevel van een lokale winkel.

"Als fietsgemeente vinden we het erg belangrijk om zoveel mogelijk de fiets te gebruiken als vervoersmiddel. Lokaal shoppen is bijvoorbeeld heel makkelijk met je fiets. Je geraakt er in een mum van tijd en parkeren is alvast geen probleem."


Annemie VanHerf
Team Welzijn | Economie Heusden-Zolder

“Onze handelaars hebben het moeilijk door de Corona-crisis, de online verkoop en de omliggende winkelcentra. Echter bij fietsers zien we trouwe klanten die op fietsafstand en dus lokaal winkelen. Als we die twee nu eens combineren: fietsen en winkelhieren? Dan hebben we toch de ideale combinatie!"

Paul Coolen
Fietserbond Heusden-Zolder

"Als je lokaal winkelt, steun je de lokale economie. Wanneer je dat ook nog eens met de fiets kan doen, dan ben je echt goed bezig!"

Isabelle Thielemans
Schepen