De 7 fietsdeugden

2 juli

Agentschap Innoveren en Ondernemen wil meer collega's op de fiets krijgen voor woon-werkverkeer. Ze zijn gelegen in Brussel en ze mikken vooral op de medewerkers die binnen een straal van 20 km van het werk wonen. Nu de lente in het land is, niets plezanter dan eens fietsen naar het werk!

VLAIO FIETSDAG

2 juli organiseren ze de VLAIO Fietsdag waar verschillende fietsroutes vanuit alle windstreken richting het Ellipsgebouw worden uitgeprobeerd. Dit in het gezelschap van een trekker die de route goed kent. Er worden routes getoond komende (van Noord, over Oost, naar Zuid en West) van Londerzeel, Mechelen, Halle, Leuven, Sterrebeek, Terlanen, Waterloo, Halle, Galmaarden, Ninove, Aalst en Dendermonde.

FIETSINFRASTRUCTUUR
Daarnaast pronkt er een heuse fietsinfrastructuur in het Ellipsgebouw van VLAIO. Met dit jaar nog een uitbreiding van de douchemogelijkheden voor mannen en vrouwen. Daarbij zou er ook een aparte ruimte komen om natte kledij te drogen.

Er is een fietsenstalling in het Ellipsgebouw en er kan ook gebruik gemaakt worden van een fietsherstelkit voor kleine reparaties. Voor dienstverplaatsingen zijn er dienstfietsen, die via https://overheid.vlaanderen.be/facilipunt kunnen gereserveerd worden. Voor dringende en grotere herstellingen is er een cyclo-fietsherstelpunt aan het Noordstation.

VLAIO affiche
Contact: Yves Dierckx
Interesse? Neem contact op via info@GoWIthTheVelo.be