Eerste 5 fietsacties in de startblokken

Go With The Velo kreeg tussen 8 januari en 17 februari maar liefst 74 fietsvoorstellen te verwerken voor de eerste oproepronde! Op 5 maart kwam onze onafhankelijke jury samen om uit alle dossiers 5 pareltjes van laureaten te selecteren. Zij kunnen rekenen op 1.000 euro startkapitaal, inhoudelijke ondersteuning en een communicatiepakket om hun fietsacties op de pedalen te krijgen tussen maart en september 2020. Ontdek op deze pagina wie ze zijn en wat ze in petto hebben.

In afwachting van de verdere Corona situatie hebben we voorlopig nog geen verdere informatie over deze fietsacties. Houd onze website goed in de gaten voor meer nieuws.

SAMEN FIETSEN IS PLEZANT

De VedettCyclett Fietspool richt zich op samen fietsen naar het werk. Iedereen die wil is welkom om sportief mee te trappen vanuit Sinaai langs Zwijndrecht, Mechelen, Breendonk en Brussel. Op hun website zal je de dagen waarop de pool vertrekt, kunnen volgen en de groeiende groep fietsers live kunnen tracken tijdens de rit.

EEN KINDERVRIEND-PELOTON

In Rollegem slaan Bubao school, MFC en het revalidatiecentrum De Kindervriend de handen in elkaar. Ze stimuleren het gebruik van de fiets bij personeel, vrijwilligers, bezoekers, ouders en kinderen door fietsritten te registreren en te belonen. Ook samen fietsen met een duofiets of rolstoelfiets moedigen ze aan.

BLIJVEN FIETSEN MET EEN AMPUTATIE

Amptraide, een Belgische vereniging voor mensen met een amputatie wil haar lotgenoten meer aanzetten tot fietsen. Op hun volgend fietsevent in Geraardsbergen tonen deze fietsambassadeurs welke oplossingen er bestaan zodat functioneel fietsen mogelijk blijft: aanpassingen aan de pedaal, trikes, handbikes, duofietsen, tandem...

SCHOOL OP DE PEDALEN

Immaculata Maria Instituut uit Roosdaal heeft enkele straffe fietsambassadeurs in huis. Met leuke challenges en beloningen dagen de jonge fietsers 5 weken lang hun medeleerlingen en leerkrachten uit om op op woensdag mee te trappen. Daarmee kunnen ze themastempels verdienen. Een volle spaarkaart is een hippe bidon waard.

OUDERS LEREN FIETSEN

In Sint-Jans-Molenbeek zet Freinetschool De Klimpaal in de eerste plaats in op ouders die nog niet kunnen fietsen. Want kunnen fietsen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend maar wel even belangrijk om je vlot, zelfstandig en betaalbaar te kunnen verplaatsen. De ouders krijgen de kans om fietslessen te volgen en fietsen uit te lenen. Daarnaast organiseert de school ook ludieke acties om het samen naar school fietsen te promoten.

Wat met de andere dossiers?

Go With The Velo helpt graag alle 74 indieners op weg om hun fietsactie waar te maken met deze tips:

  1. Ga aan de slag met onze gratis actiematerialen om de fiets als duurzaam verplaatsingsmiddel te promoten. Je vindt er onder andere een spaarkaart, leuke quotes en campagnebeelden.
  2. Alle indieners kunnen de exclusieve fietsplaatjes en raambordjes van Go With The Velo aanvragen via mail naar info@gowiththevelo.be, zolang de voorraad strekt.
  3. Elke maand zijn er fijne give-aways op de Facebook- en Instagrampagina van Go With The Velo. Aarzel zeker niet om ons te blijven volgen en hier jullie kans te wagen.
  4. Wist je dat VZW’s en feitelijke verenigingen financiële steun kunnen aanvragen via de regionale adviesraden van Cera? Dit kan voor 9 april of voor 9 september via deze link: https://www.cera.coop/nl/Particulieren/Steun-aan-samenleving.
  5. De tweede en laatste projectoproep van Go With The Velo 2020 liep nog tot 1 mei, om in totaal op 20 straffe fietsacties te komen.
  6. Gebruik de #GoWithTheVelo in al je communicatie en we helpen je graag mee je fietsactie te verspreiden.

Meer weten?

Nu onze eerste 5 laureaten gekend zijn, gaan we met hen aan de slag om hun fietsactie op de pedalen te krijgen en hun fietsverhaal te vertellen.

Meer nieuws