EXTRA PROJECTOPROEP | Samen Fietsen naar het Werk

Kriebelt het om je collega’s meer op de fiets te zetten? Nu we vanuit ons kot massaal de fiets (her)ontdekken, willen we daar een goede gewoonte van maken voor al onze dagdagelijkse verplaatsingen.

Daarom gaf Go With The Velo 2020 nog eens max. 10x €1000 actiebudget en coaching weg in een extra projectoproep voor fietsacties die inzetten op woon-werkverkeer. Zo blijven we met z’n allen samen fietsen voor een duurzamere samenleving. De extra projectoproep liep van woensdag 27 mei tot zondag 28 juni en is nu afgesloten.

Zet je collega's op de fiets

Maar liefst 60% van de werknemers in Vlaanderen woont op minder dan 15 km van het werk. Perfect doenbaar met de (elektrische) fiets. Daar ben jij al lang van overtuigd, maar je collega's en/of vrienden nog niet? Met de extra projectoproep van Go With The Velo kon je €1000 actiebudget aanvragen om hen mee op de fiets te zetten!

Waar moet je fietsactie aan voldoen?

Go With The Velo ging tot 28 juni op zoek naar straffe fietsideeën die inzetten op meer woon-werkverkeer met de fiets. De ingediende dossiers werden voorgelegd aan een onafhankelijke jury van fietsers die tegen midden juli maximum 10 laureaten selecteren.

De acties moesten aan deze 4 criteria voldoen:

  1. De fietsactie wordt neergezet tussen juli tot uiterlijk 31 oktober 2020, mits respect voor de Corona-maatregelen. Enkel de afgesproken onkosten binnen deze periode kunnen worden terugbetaald.

  2. De fietsactie motiveert zoveel mogelijk Vlamingen en Brusselaars om vaker de fiets naar het werk te nemen. Het actiebudget wordt dus niet ingezet ter ondersteuning van recreatieve fietstochtjes, maar ter motivatie van meer verplaatsingen met de fiets naar het werk.

  3. De fietsactie zet duurzaam en positief in op gedragsverandering op lange termijn. Beloon fietsers met een actie en/of incentive waar ze een langere periode van kunnen genieten.

  4. De fietsactie wordt communicatief sterk uitgedragen en inspireert nog vele andere gelijkaardige organisaties om ook zo'n straffe fietsactie op de pedalen te zetten.

Een initiatief van Cera, KBC en Mobiel 21. In samenwerking met 'Blijven Fietsen Allemaal' van VSV. Het volledige reglement van onze projectoproepen vind je hier.

Voorbeelden van straffe fietsacties

Voel je de fietskriebels en wil je graag meetrappen om ook jouw collega's op de velo te zetten? Denk aan cake voor wie met de fiets naar het werk komt, een testkaravaan van elektrische fietsen, een fietsbingo met leuke prijzen of een fietspool om elkaar te motiveren, ... een goed fietsplan kan alle kanten uit!

Laat je inspireren door onze vele fietsacties en andere fietshelden op de actiepagina.

Meer nieuws