Hoe werkt de Go With The Velo-actie?

Met de Go With The Velo-projectoproep gaan Cera, KBC en Mobiel 21 opzoek naar straffe fietsideeën om meer Vlamingen en Brusselaars op de pedalen te krijgen. Van alle indieners krijgen 100 geselecteerden 250 euro om hun fietsactie in juni en/of juli 2019 te verwezenlijken. De 10 beste ideeën krijgen daar nog eens 1000 euro en leuke fiets-je-datjes bovenop!

1. Bedenk een straf fietsidee.

Trap je tofste fietsvrienden bij elkaar zodat je met minstens 2 indieners bent en bedenk samen een straf fietsidee. Denk aan een bakker die pistolets uitdeelt aan fietsers, een buurtwerking die investeert in deelfietsen, een pannenkoekenfestival voor je trappende collega’s … een goed fietsplan kan alle kanten uit.

2. Zorg ervoor dat je fietsidee voldoet aan deze 3 criteria:

  • Jullie fietsidee zet zoveel mogelijk Vlamingen en Brusselaars van 16 tot 99 jaar op de fiets.
  • Jullie fietsidee is gericht op functionele verplaatsingen met de fiets, bv. naar het werk, de bakker of de yogales.
  • Jullie fietsidee wordt verwezenlijkt tussen 1 juni en 31 juli 2019.

3. Hoeveel moet dat kosten?

Hoe zou je de 250 euro voor jullie fietsplan besteden? Denk bijvoorbeeld aan materiaalkosten, communicatiebudget en/of een ontmoetingsmoment,... Alles wat jullie fietsactie nodig heeft en waarvan je de originele rekening of factuur kan inleveren, behalve personeelskosten.

4. Say cheese

Geef ons een visueel voorproevertje dat jullie fietsgoesting uitstraalt. Dat wordt door de jury gebruikt om jullie communicatieskills te beoordelen en gepubliceerd op de website indien jullie project gekozen wordt. Bezorg ons jullie visual als jpg- of pdf-bestand.

5. Indienen maar!

Met de content die je in de vorige 4 trappen verzamelde, kan je tot 1 mei 2019 aan de slag om jullie aanvraag online in te dienen.

Vul onderaan de 'Aan de slag' pagina je gegevens in om je aanvraag te beginnen.

Meer nieuws