Ons verhaal

Go With The Velo is een fietscampagne van Cera, KBC en Mobiel 21 samen met VAB en vele trappende partners. Samen slaan we de handen in elkaar om deze zomer 76 straffe fietsacties in Vlaanderen en Brussel op de pedalen te krijgen. Want fietsen is goed voor het milieu, een vlotte mobiliteit en onze gezondheid.

Het idee

Trap je wel eens naar het werk, de bakker of de yogales? Dan ben je als wij een ware inspiratie voor je buren, collega's, vrienden en familie. Want wie kan beter overtuigen om meer te fietsen dan fietsers zelf? Zo ontstond het idee voor de Go With The Velo-projectoproep, vanuit ons eigen buikgevoel en onze ervaring als dagelijkse fietsers.

Iedereen fietsambassadeur

Je kent het wel: je komt ergens toe met de fiets en je omgeving begint spontaan excuses te verzinnen over waarom ze niet vaker fietsen. Of de lunchpauzes beginnen aardig te lijken op infosessies over welke fiets, kledij of route je collega kan motiveren om meer te fietsen.

Willen of niet, als je wel eens functioneel fietst ben je een ware ambassadeur voor zij die het niet (genoeg) doen. Met Go With the Velo willen we fietsambassadeurs als jij en ik ondersteunen in die krachtige voorbeeldrol. Want elke autorit minder draagt bij tot een beter milieu, een vlottere mobiliteit en een optimale gezondheid.

76 fietsacties

Deze zomer ondersteunt Go With The Velo 76 fietsacties! Met een brede projectoproep die fietsers binnen verenigingen, organisaties, communities, bedrijven en overheden aanspoort om hun omgeving meer op de fiets te krijgen. De fietsacties richten zich op de promotie van functionele verplaatsingen met de fiets bij Vlamingen en Brusselaars vanaf 16 jaar en worden tussen 1 juni en 31 juli 2019 verwezenlijkt.

Fietsers konden tot 1 mei 2019 hun strafste fietsidee indienen om kans te maken op 250 euro en een tof communicatiepakket. De 13 leukste acties krijgen daar nog eens 1.000 euro en leuke fiets-je-datjes bovenop. Denk aan een bakker die pistolets uitdeelt aan fietsers, een buurtwerking die investeert in deelfietsen, een pannenkoekenfestival voor trappende collega’s … een goed fietsplan kan alle kanten uit.

Krijg jij buren, collega’s en co op de velo? Deze trappers doen dat zo:

Koffer vol fietsideeën

Wie die fietshelden zijn en wat ze precies in petto hebben, vind je terug op deze website. Met een koffer vol van hun straffe fietsideeën gaan we de baan op om de wereld te inspireren. Maar laten we eerst beginnen bij België.

#GoWithTheVelo!

Ik doe alles met de fiets omdat ik het lekker praktisch vind en ik graag mijn steentje bijdraag voor een beter milieu. Bovendien maakt het mij en mijn omgeving gelukkiger!"

Eline Nys
Campagnecoördinator Go With The Velo, Mobiel 21

Meer nieuws