Terugblik Go With The Velo 2020

Na bijna 300 campagnedagen blikken initiatiefnemers Cera, KBC en Mobiel 21 tevreden terug op een geslaagde editie Go With The Velo 2020. De fietscampagne zette Vlaanderen en Brussel duurzamer op weg van 8 januari tot 31 oktober. Ondanks Corona zitten hier gelukkige en voldane fietsers achter de schermen te glunderen van de resultaten.

Dankzij onze vele partners, volgers en fietsambassadeurs kunnen we vandaag pronken met enkele straffe cijfers en fietsliefde van onderweg. 💙

3 PROJECTOPROEPEN

3 PROJECTOPROEPEN

Go With The Velo ging van 8 januari tot 28 juni op zoek naar de strafste actie-ideeën om Vlaanderen en Brussel meer op de fiets te krijgen.

 • 221 FIETSAMBASSADEURS registreerden zich om deel te nemen aan de projectoproep.
 • 114 DOSSIERS werden finaal ingediend, waarvan 66% nieuwe fietsinitiatieven.
 • 17 FIETSACTIES werden als laureaten geselecteerd door een onafhankelijke jury. Zij kregen €1000 ACTIEBUDGET en COACHING van Go With The Velo om hun fietsactie voor 31/10/20 neer te zetten.

37 FIETSACTIES

37 FIETSACTIES

Sinds de editie van 2019 kon Go With The Velo 37 fietsacties in woord en beeld brengen om nog lang en gelukkig vele anderen te inspireren.

 • 14 LAUREATEN (2020) hebben hun fietsactie neergezet met de steun van Go With The Velo. Zij geven aan bij minstens 25 tot 500 mensen de fietskriebels te hebben aangewakkerd.
 • 7 ONAFHANKELIJKE FIETSACTIES (2020) delen hun aanpak.
 • 3 LAUREATEN (2020) werden uitgesteld naar een later moment omwille van Corona.
 • 13 LAUREATEN (2019) lieten zich van hun beste fietskant zien dankzij de allereerste projectoproep van Go With The Velo.

3650 PROMOPAKKETTEN

3650 PROMOPAKKETTEN

Go With The Velo 2020 deelde 28.385 FIETSPLAATJES en 4.700 RAAMBORDJES uit die fietsers gratis konden aanvragen op GoWithTheVelo.be. Zo werd het promomateriaal over gans Vlaanderen en Brussel aangevraagd en verdeeld aan:

 • 130 FIETSACTIES
 • 3520 INDIVIDUELE FIETSAMBASSADEURS

Op hun beurt verdeelden zij het promomateriaal aan fietsers, collega's, buren en vrienden.

12 GIVE AWAYS

12 GIVE AWAYS

Volgers op facebook en instagram konden meefietsen en fietsers in de spotlight zetten met een maandelijkse give away!

 • 1185 DEELNAMES
 • 306 WINNAARS

Het werden creatieve wedstrijden die inspeelden op de actualiteit. Daarbij werd gevraagd een fietser die de prijs verdiende in een bepaalde context te taggen via een leuke comment. De tagger en getagde maakten dan ieder kans op de prijs.

Denk aan waterdichte fietstassen van Vaude om te shoppen tijdens de solden, reflecterende buffs voor fietshelden in de zorg, fluohesjes van WOWOW voor moeders met kids, romantische fietslichtjes op Valentijn en nog veel meer.

27 FIETS-JE-DATJES

27 FIETS-JE-DATJES

Onderweg deelden we 27 verhalen, nieuws, weetjes en tips over de fantastische fiets:

En nog veel meer fiets-je-datjes!

9 DOWNLOADS

9 DOWNLOADS

Naast inspirerende fietsverhalen en acties laten we ook heel wat HERBRUIKBAAR ACTIEMATERIAAL achter dat je gratis kan downloaden op GoWithTheVelo.be:

💙

Als lid van de Werkgroep Verkeer binnen onze school, krijg ik dikwijls nieuwe ideeën door jullie acties te volgen. Doe zo voort! Het is inspirerend!

Deelnemer anonieme bevraging

💙

“De verhalen en beelden werken aanstekelijk, zijn luchtig, zijn speels, zijn vol enthousiasme, ... Een sterke campagne die ons inspireerde tot allerhande ideeën. We willen dit enthousiasme implementeren in onze instelling.

Deelnemer anonieme bevraging

💙

Ik fietste al enthousiast. Jullie gadgets en verhalen maken me nog enthousiaster! Het zet me aan om de fiets en alles daarrond extra in de kijker te zetten.

Deelnemer anonieme bevraging

💙

“Super, dank jullie wel! Een steuntje in de rug deze dagen. Jullie doen dat super goed en ben blij om jullie posts en stuff altijd te lezen. Fietsen is geweldig!”

Saskia Derickx
Winnares give away

Meer nieuws