Fijn dat je meetrapt om deze zomer 100 straffe fietsacties op de pedalen te zetten! Ga meteen aan de slag in deze 5 trappen en dien je project in via de blauwe knop onderaan de pagina.

1. Bedenk een straf fietsidee.

Trap je tofste fietsvrienden bij elkaar zodat je met minstens 2 personen bent en bedenk samen een straf fietsidee. Denk aan een bakker die pistolets uitdeelt aan fietsers, een buurtwerking die investeert in deelfietsen, een pannenkoekenfestival voor je trappende collega’s … een goed fietsplan kan alle kanten uit.

2. Zorg ervoor dat je fietsidee voldoet aan deze 3 criteria:

  • Jullie fietsidee zet zoveel mogelijk Vlamingen en Brusselaars van 16 tot 99 jaar op de fiets.
  • Jullie fietsidee is gericht op functionele verplaatsingen met de fiets, bv. naar het werk, de bakker of de yogales.
  • Jullie fietsidee wordt verwezenlijkt tussen 1 juni en 31 juli 2019.

3. Hoeveel moet dat kosten?

Hoe zou je de 250 euro voor jullie fietsplan besteden? Denk bijvoorbeeld aan materiaalkosten, communicatiebudget en/of een ontmoetingsmoment,... Alles wat jullie fietsactie nodig heeft en waarvan je de originele rekening of factuur kan inleveren, behalve personeelskosten.

4. Say cheese

Geef ons een visueel voorproevertje dat jullie fietsgoesting uitstraalt. Dat wordt door de jury gebruikt om jullie communicatieskills te beoordelen en gepubliceerd op de website indien jullie project gekozen wordt. Bezorg ons jullie visual als jpg- of pdf-bestand.

5. Indienen maar!

Met de content die je in de vorige 4 trappen verzamelde, kan je tot 1 mei 2019 aan de slag om jullie dossier online in te dienen via de blauwe knop 'Registreren' hieronder.

Ben je nog niet zeker of heb je nog niet alles kunnen verzamelen? Voordat je op de knop 'finale aanlevering' hebt geklikt, kan je te allen tijde jullie dossier tussentijds bewaren voor aanvullingen of verbeteringen.

Heb je al een account? Klik hier om je aan te melden