Fan-fiets-tastisch dat je meetrapt om 20 straffe fietsacties op de pedalen te zetten in 2020! Indienen kan nog voor de tweede oproepronde tot 1 mei. Verzamel het nodige in deze 5 trappen en blaas de jury van hun fietssokken met je aanvraag via de blauwe knop.

1. Verzamel je peloton.

Een straffe fietsactie doe je niet alleen. Trap je tofste fietsvrienden, collega's, buren, directieleden, schepenen en klasgenootjes bij elkaar en bedenk een nieuwe of bestaande fietsactie om samen uit te werken.

2. Bedenk een straffe fietsactie.

Zorg ervoor dat jullie fietsactie voldoet aan deze 3 criteria:

  • Jullie fietsactie wordt verwezenlijkt tussen 1 maart en 30 september 2020. Opgelet, enkel onkosten binnen deze periode kunnen worden terugbetaald. Je kan momenteel enkel nog deelnemen aan de tweede oproepronde, waarbij je eind mei weet of je actie al dan niet geselecteerd werd voor de ondersteuning van 1000 euro actiebudget.
  • Jullie fietsactie zet zoveel mogelijk Vlamingen en Brusselaars meer functioneel op de fiets. Dus niet voor recreatieve fietstochtjes, maar voor verplaatsingen zoals naar school, het werk, de bakker of de yoga-les.
  • Jullie fietsactie zet duurzaam en positief in op gedragsverandering op lange termijn. Beloon daarom fietsers met een actie en/of incentive waar ze een langere periode van kunnen genieten.

Denk aan een winkel die lekkers uitdeelt aan klanten die met de fiets komen, een gemeente die investeert in deelfietsen, een spaarkaart met straffe beloningen voor je trappende collega’s … een goed fietsplan kan alle kanten uit.

3. Hoeveel moet dat kosten?

Hoe wil je het 1000 euro actiebudget besteden? Maak een concrete inschatting van je onkosten. Denk bijvoorbeeld aan materiaalkosten en communicatiebudget. Alles wat jullie fietsactie nodig heeft om te knallen en waarvan je de originele rekening of factuur kan inleveren, behalve personeelskosten.

4. Lach eens naar het vogeltje.

Maak een foto die ons overtuigt van je fietsgoesting. Het visuele voorproevertje wordt in de eerste plaats door de jury gebruikt om jullie communicatieskills te beoordelen. Indien ze jullie fietsactie als laureaat selecteren, wordt de foto publiek gedeeld op de kanalen van Go With The Velo.

5. Indienen maar!

Met de content die je in de vorige 4 trappen verzamelde, kan je aan de slag om jullie aanvraag online in te dienen. Klik op de blauwe knop 'Registreren' om je account aan te maken en dien je aanvraag finaal in tot 1 mei 2020.

Heb je al een account? Klik hier om je aan te melden