Elektrisch fietsen naar het werk

Orthopedagogisch Centrum Sint-Idesbald zet hun medewerkers op de fiets met een heuse fietskaravaan! Ze kregen de smaak te pakken na een eerste succesvolle editie in 2017 dankzij de steun van provincie West-Vlaanderen. Zoals echte fietshelden nemen ze nu graag zelf de touwtjes in handen om hun collega's te laten proeven van de vele voordelen van de fiets!

Mini-testkaravaan voor een groot fietsfeest

In september opent het centrum een grote nieuwe fietsenstalling op hun hoofdcampus. Naar aanleiding van de officiƫle opening, tijdens de week van de mobiliteit, wil het centrum zelf een mini-testkaravaan organiseren en alle fietsers een attentie bezorgen.

Aan de hand van 'puntenkaarten' brengen ze eerst het potentieel aan 'fietsoverstappers' in beeld. Vervolgens bieden ze die week een lot elektrische fietsen aan die collega's kunnen uitlenen voor hun woon-werkverplaatsingen. Zo hopen ze gemakkelijk een 20 tal collega's over de streep te trekken om hun auto voortaan wat vaker te laten staan.

Met de steun van Go With The Velo huurt het centrum de elektrische fietsen bij ECO-velo om tijdens de week van de mobiliteit ter beschikking te stellen voor hun collega's. Daarnaast voorzien ze fietsplaatjes voor alle fietsers om hun fietsactie extra zichtbaarheid te geven en de fietscommunity breed uit te bouwen.