School geeft fietsles aan ouders

- LAUREAAT GO WITH THE VELO 2020 -

In Freinetschool De Klimpaal te Sint-Jans-Molenbeek komt heel wat volk met de fiets naar school. En dat willen ze alleen maar aanmoedigen. Om alle kinderen de kans te bieden om met de fiets te komen, wil de Klimpaal vooral inzetten op ouders die nog niet kunnen fietsen. Want kunnen fietsen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend maar wel even belangrijk om je vlot, zelfstandig en betaalbaar te kunnen verplaatsen.

"We zijn klein gestart met 2 enthousiaste moeders! Ondertussen maakten die al heel wat andere moeders warm, maar door de corona-maatregelen en de hoge cijfers in Molenbeek, hebben we alles even on hold moeten zetten. Het project zorgde er ook voor dat andere mensen van buiten de school dit gingen steunen en ‘oude’ fietsen ter beschikking gingen stellen."

Sander Van Hoeck
Freinetschool De Klimpaal

Meer kinderen en ouders fietsend naar school

De ouders krijgen de kans om fietslessen te volgen. Met de steun van Go With The Velo werden er plooifietsen, helmen en fietssloten aangekocht. Daarmee kunnen de deelnemers na de les thuis blijven oefenen.

Daarnaast organiseert de school ook ludieke acties om het samen naar school fietsen te promoten. Want dat is wat ze uiteindelijk willen: meer kinderen en ouders fietsend naar school!