Go With The Velo

Samen met vele trappende partners wil Cera zoveel mogelijk Vlamingen en Brusselaars overtuigen om duurzamer op weg te gaan met de fiets. Want fietsen is niet alleen goed voor het milieu, je doet er ook je gezondheid, je portemonnee én de mobiliteitsknoop een groot plezier mee.

Iedereen fietsambassadeur

Trap je wel eens naar het werk, de bakker of de yogales? Dan ben je een bron van inspiratie voor je buren, collega's en vrienden om ook duurzamer op weg te gaan. Dus willen of niet, als je wel eens functioneel fietst, ben je een ware ambassadeur voor zij die het niet (genoeg) doen.

Wie fietst, kent het wel: je komt ergens toe met de fiets en je omgeving begint spontaan excuses te verzinnen over waarom ze zelf niet met de fiets gekomen zijn of niet vaker fietsen. Je doet jouw fietsverhaal uit de doeken en voor dat je het weet heb je hen overtuigd om ook meer te fietsen. Gevolgd met een infosessie over welke fiets, kledij of route hen kan motiveren om meer en veiliger te fietsen. Zo is iedereen die wel eens fietst een ware fietsambassadeur.

Met Go With the Velo willen we fietsambassadeurs als jij ondersteunen in die krachtige voorbeeldrol. Want elke autorit minder draagt bij tot een beter milieu, een vlottere mobiliteit en een optimale gezondheid. En wie kan beter overtuigen om meer te fietsen dan de fietsers zelf?

In 2022 zetten we samen met Brightlab in op fietsveilige schoolomgevingen met het inspirerende STEM-project Weg Van 't School.

"Ik doe alles met de fiets omdat ik het lekker praktisch vind en ik graag mijn steentje bijdraag voor een beter milieu. Bovendien maakt het mij en mijn omgeving gelukkiger!"

Eline Nys
Voormalig Campagnecoördinator Go With The Velo, Mobiel 21

Krijg jij buren, collega's en co op de velo?

Download onze spaarkaart, complimentkaartjes en meer om je eigen fietsactie op poten te zetten!