Go With The Velo 2020

Cera, KBC, Mobiel 21 lanceren de tweede editie van Go With The Velo! Samen met vele trappende partners zet de campagne zoveel mogelijk Vlamingen en Brusselaars duurzamer op weg met de fiets. Want fietsen is niet alleen goed voor het milieu, je doet er ook je gezondheid, je portemonnee én de mobiliteitsknoop een groot plezier mee.

Iedereen fietsambassadeur

Trap je wel eens naar het werk, de bakker of de yogales? Dan ben je een bron van inspiratie voor je buren, collega's en vrienden om ook duurzamer op weg te gaan. Dus willen of niet, als je wel eens functioneel fietst, ben je een ware ambassadeur voor zij die het niet (genoeg) doen.

Wie fietst, kent het wel: je komt ergens toe met de fiets en je omgeving begint spontaan excuses te verzinnen over waarom ze zelf niet met de fiets gekomen zijn of niet vaker fietsen. Je doet jouw fietsverhaal uit de doeken en voor dat je het weet heb je hen overtuigd om ook meer te fietsen. Gevolgd met een infosessie over welke fiets, kledij of route hen kan motiveren om meer en veiliger te fietsen. Zo is iedereen die wel eens fietst een ware fietsambassadeur.

Met Go With the Velo willen we fietsambassadeurs als jij ondersteunen in die krachtige voorbeeldrol. Want elke autorit minder draagt bij tot een beter milieu, een vlottere mobiliteit en een optimale gezondheid. En wie kan beter overtuigen om meer te fietsen dan de fietsers zelf? Zo ontstond het idee voor de Go With The Velo fietscampagne vanuit onze eigen ervaring als dagelijkse fietsers en de reactie van onze omgeving.

"Ik doe alles met de fiets omdat ik het lekker praktisch vind en ik graag mijn steentje bijdraag voor een beter milieu. Bovendien maakt het mij en mijn omgeving gelukkiger!"

Eline Nys
Campagnecoördinator Go With The Velo, Mobiel 21

1000 euro voor 20 fietsacties

Go With The Velo gaat in 2020 op zoek naar bestaande en nieuwe fietsacties om Vlamingen en Brusselaars duurzamer op de pedalen te krijgen. Maximum 20 fietsideeën krijgen 1000 euro actiebudget om hun initiatief tussen 1 maart en 31 oktober 2020 waar te maken, mits respect voor de Corona-maateregelen.

De 20 fietsacties promoten meer functionele verplaatsingen met de fiets. Dus geen recreatieve fietstochtjes, maar verplaatsingen naar school, het werk, je vereniging of de winkel. Denk aan een spaarkaart met straffe beloningen voor je trappende collega’s, een winkel die fietsende klanten beloont met lekkers, een gemeente die investeert in deelfietsen … een goed fietsplan kan alle kanten uit. De 10 laatste laureaten uit de extra projectoproep richten zich specifiek op meer woon-werkverkeer met de fiets.

Fietsambassadeurs binnen scholen, verenigingen, bedrijven, organisaties en overheden kunnen hun fietsactie voor de aanvragen bij de eerste en tweede selectierondes tot 17 februari en 1 mei op GoWithThevelo.be. De extra projectoproep voor woon-werkverkeer loopt van 27 mei tot 28 juni.

Gratis fietsplaatjes en raambordjes

Go With The Velo deelt gratis fietsplaatjes en raambordjes uit om fietsers te ondersteunen in hun krachtige voorbeeldrol. Vanaf 3 februari kunnen bedrijven, scholen, overheden en verenigingen een gratis promopakket bestellen op GoWithTheVelo.be, zolang de voorraad strekt. Want fietsen verandert levens en daar doen we het voor.

#GoWithTheVelo!

Krijg jij buren, collega's en co op de velo?

Download onze spaarkaart, complimentkaartjes en meer om je eigen fietsactie op poten te zetten!