Ons verhaal

Go With The Velo is een fietscampagne van Cera, KBC en Mobiel 21 samen met VAB en vele trappende partners. We slaan de handen in elkaar om fietsambassadeurs te ondersteunen in hun actie om Vlamingen en Brusselaars meer duurzaam op de fiets te krijgen. Want fietsen is goed voor het milieu, een vlotte mobiliteit en onze gezondheid.

Een goed idee

Trap je wel eens naar het werk, de bakker of de yogales? Dan ben je een inspiratie voor je buren, collega's, vrienden en familie. Dus willen of niet, als je wel eens functioneel fietst, ben je een ware ambassadeur voor zij die het niet (genoeg) doen.

Je kent het wel: je komt ergens toe met de fiets en je omgeving begint spontaan excuses te verzinnen over waarom ze niet vaker fietsen. Of de lunchpauzes beginnen aardig te lijken op infosessies over welke fiets, kledij of route je kunnen collega's motiveren om meer te fietsen.

Met Go With the Velo willen we fietsambassadeurs als jij en ik ondersteunen in die krachtige voorbeeldrol. Want elke autorit minder draagt bij tot een beter milieu, een vlottere mobiliteit en een optimale gezondheid. En wie kan beter overtuigen om meer te fietsen dan fietsers zelf? Zo ontstond het idee voor de Go With The Velo-projectoproep vanuit onze eigen ervaring als dagelijkse fietsers en de reacties daarop van de mensen rondom ons.

76 fietsacties

Na een brede projectoproep die fietsambassadeurs binnen verenigingen, organisaties, communities, bedrijven en overheden opriep hun omgeving meer op de fiets te krijgen met een straffe fietsactie, kregen we 222 ideeën binnen. Daarvan werden er 76 fietsacties goedgekeurd en aangekondigd op de prijsuitreiking van 28 mei 2019!

De laureaten kregen ieder 250 euro en een tof communicatiepakket om hun fietsactie waar te maken. Daarvoor moest hun fietsactie zich richten op de promotie van meer functionele verplaatsingen met de fiets bij Vlamingen en Brusselaars vanaf 16 jaar en tussen 1 juni en 31 juli 2019 verwezenlijkt worden. Denk aan een bakker die pistolets uitdeelt aan fietsers, een buurtwerking die investeert in deelfietsen, een pannenkoekenfestival voor trappende collega’s … een goed fietsplan kan alle kanten uit.

13 gouden trappers

Van de 76 fietsacties, kregen de 13 leukste daar nog eens 1.000 euro en leuke fiets-je-datjes bovenop! Bekijk hier de filmpjes van onze Gouden Trappers.

Koffer vol fietsideeën

Wie die fietshelden zijn en wat ze precies in petto hadden, vind je terug op deze website. Met een koffer vol straffe fietsideeën gaan we de baan op om de wereld te inspireren. Maar laten we eerst beginnen bij België.

#GoWithTheVelo!

"Ik doe alles met de fiets omdat ik het lekker praktisch vind en ik graag mijn steentje bijdraag voor een beter milieu. Bovendien maakt het mij en mijn omgeving gelukkiger!"

Eline Nys
Campagnecoördinator Go With The Velo, Mobiel 21

Krijg jij buren, collega's en co op de velo?

Ga aan de slag met leuke materialen, tips en tools om je eigen fietsactie op poten te zetten!