Ziekenhuis speelt fietsbingo

Welzijnsmedewerkster Nele Marcoen zette haar collega's op de trappers met een heuse fietsbingo! Laat je inspireren door het fietsverhaal van az Sint-Blasius.

Krijg jij collega's op de velo? Zij doet het zo!

Een fietsbingo, dat had Nele in petto voor haar collega's bij az Sint-Blasius in Dendermonde. Want fietsen is goed voor je, het vermindert ziekte en stress op het werk. Met een trotse ziekenhuisdirectie achter haar, zette ze in juni 2019 de eerste fietsbingo ooit op poten dankzij de steun van Go With The Velo. Ze schakelde de hulp in van hun communicatiedienst en gingen samen aan de slag.

Prijzenpot

De hele maand juni verlootten ze elke dag waardebonnen van lokale winkels en activiteiten onder de aanwezige medewerkers. Voorwaarde om te winnen? Met de fiets naar het werk gekomen zijn. Anders gaan de waardebonnen terug in de pot en stapelt de prijs zich op voor de eerstvolgende dag dat een fietser opgebeld wordt.

Het hele ziekenhuis leefde een maand lang mee met alle fietsers. "Wie gaan ze opbellen?" "Wat zou er vandaag in de prijzenpot zitten?" Ook andere ziekenhuizen in de buurt geraakten geïnspireerd door hun fan-fiets-tastische actie.

Ook een fietsbingo organiseren?

Enkele straffe prijzen, leuke communicatie en steun van je directie is al wat je nodig hebt om je eigen fietsbingo op de werkvloer te organiseren. Voor de loting ontwierp az Sint-Blasius een digitaal lotingsysteem via hun intern communicatieplatform. Maar een traditionelere bokaal met alle namen van je collega's op aparte briefjes doet het vast ook prima.

Om je fietsactie te promoten kan je een mail uitsturen naar je collega's met wat ze allemaal kunnen winnen, hoe en wanneer. Doe daar bijvoorbeeld nog een leuke foto bij van jezelf met de bokaal vol namen. Je kan ook deze actieaffiche afdrukken, invullen met je eigen info en in de (fietsen)parking, eetzaal of lift ophangen. Laat met leuke foto's weten wie je winnaars zijn, dan leeft je hele bedrijf gegarandeert mee.