De Bolster bolt naar Zuid-Afrika

- LAUREAAT GO WITH THE VELO 2020 -

Vzw De Bolster kreeg hun medewerkers wat vaker op de fiets met een fictieve fietstocht van Oudenaarde naar Benoni (Zuid-Afrika). Goed voor een fietsreis van 19492 km kilometer met 70 collega's die meetrapten!

Hun vestigingen bieden slechts beperkte parkeermogelijkheid en zijn niet altijd even goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zo bleek uit een personeelsbevraging met grote vraag naar betere fietsinfrastructuur. De fiets is volgens hen een plezante, duurzame en betaalbare oplossing voor zowel hun cliënten als collega's. Daarom zette De Bolster breed in op de fiets met de steun van Go With The Velo 2020!

Go With The Velo met virtuele stops en zo ...

Van 1 juli 2020 tot 30 oktober 2020 hield de vzw de gereden fietskilometers van medewerkers (woon-werkverkeer) en cliënten (die naar hun werk fietsen) bij. Met wekelijks een virtuele stop bij de plaats waar ze zich bevonden op basis van de gereden fietskilometers. Eindbestemming: de stad Benoni te Zuid Afrika!

  • Voor hun fictieve reis werden er LANDKAARTEN opgehangen in elk van de 3 vestigingen. Wekelijks duiden ze hierop aan waar ze zich precies bevonden op hun reis. Zodoende was iedereen mee in het reisverhaal en werden ze gemotiveerd om mee te doen.
  • De deelnemende medewerkers en cliënten werden beloond met een FLESJE AQUARIUS bij het behalen van de vooropgestelde mijlpalen.
  • Aangekomen in Benoni planden ze hun reis te vieren met een ZUID-AFRIKAANSE RECEPTIE om de dappere trappers in de bloemetjes te zetten.

    Omwille van Corona pasten ze hun aan naar een verwenpakketje voor elke deelnemer, met o.a. een reep chocolade, een flesje fuzetea, een koek, een proteïnereep, een doos cashewnoten, … Zo werden alle 70 deelnemers alsnog bedankt om mee te fietsen.