De Bolster bolt naar Zuid-Afrika

- LAUREAAT GO WITH THE VELO 2020 -

Vzw De Bolster zette hun medewerkers wat vaker op de fiets met een fictieve fietstocht van Oudenaarde naar Benoni (Zuid-Afrika) én terug! Goed voor een fietstochtje van 30.000 kilometer.

Hun vestigingen bieden slechts beperkte parkeermogelijkheid en zijn niet altijd even goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zo bleek uit een personeelsbevraging met grote vraag naar betere fietsinfrastructuur. De fiets lijkt hen een plezante, duurzame en betaalbare oplossing voor zowel hun cliënten als collega's. Daarom wil De Bolster breed inzetten op de fiets met de steun van Go With The Velo!

Deze actie haalde 321 stemmen voor de publieksprijs.

Go With The Velo met virtuele stops en zo ...

Van 1 juli 2020 tot 30 oktober 2020 hield de vzw de gereden fietskilometers van medewerkers (woon-werkverkeer) en cliënten (die naar hun werk fietsen) bij. Met wekelijks een virtuele stop bij de plaats waar ze zich bevonden op basis van de gereden fietskilometers. Eindbestemming: de stad Benoni te Zuid Afrika! Om vervolgens terug te bollen naar hun geliefde Oudenaarde.

  • Voor hun fictieve reis werden er LANDKAARTEN opgehangen in elk van de 3 vestigingen. Wekelijks duiden ze hierop aan waar ze zich precies bevonden op hun reis. Zodoende was iedereen mee in het reisverhaal en werden ze gemotiveerd om mee te doen.
  • De deelnemende medewerkers en cliënten werden flink beloond voor hun geleverde inzet. Met leuke GADGETS bij het behalen van vooropgestelde mijlpalen (bv. 10.000 kilometer).
  • Aangekomen in Benoni vierden ze hun reis met een ZUID-AFRIKAANSE RECEPTIE om de dappere trappers in de bloemetjes te zetten.