De Maand Van Mobiliteit

- LAUREAAT GO WITH THE VELO 2020 -

September 2020 werd de maand van mobiliteit bij imec: een onderzoekscentrum dat onze digitale transformatie helpt te versnellen. Met de fiets en de elektrische wagen als sterspelers zetten ze in op duurzame mobiliteit door hun personeel uit te dagen hun verplaatsingsgedrag in vraag te stellen en te verbeteren op lange termijn.

Iedereen mee in september

 1. ONTBIJTZAKJES VOOR ALLE FIETSERS
  Met weinig toeters en veel fietsbellen zette imec haar fietsers in de bloemetjes tijdens de Week van de Mobiliteit 16 tot 22 september 2020. Wie op de verrassingsdag met de fiets naar het werk kwam, werd beloond met een ontbijtzakje aan zijn fietsstuur.
 2. FIETSVERHALEN
  Getuigenissen van eigen medewerkers werden tijdens de mobiliteitsmaand digitaal ingezet om collega’s te inspireren en te motiveren op zoek te gaan naar de meest duurzame keuze op maat van hun woon-werkverplaatsing.
 3. LEASE-FIETSEN
  In samenwerking met B2Bike werden tal van fietshandelaars over heel Vlaanderen gemobiliseerd. Zij begeleidden de Imec-medewerkers in hun zoektocht naar een lease-fiets. Er stonden zelfs extra fietsen klaar om testritten aante bieden.
 4. TESTRIT ELEKTRISCHE WAGEN
  Daarnaast heeft Imec de hele maand september een elektrische BMW Mini ter beschikking voor testritten. Als de fiets geen haalbaar alternatief blijkt, kan hopelijk een testrit met een elektrische wagen de imec medewerkers overtuigen duurzaam op weg te gaan.