De maand van mobiliteit

September wordt de maand van mobiliteit bij Imec: een onderzoekscentrum dat onze digitale transformatie helpt te versnellen. Met de fiets als sterspeler zetten ze in op duurzame mobiliteit door hun personeel uit te dagen hun verplaatsingsgedrag in vraag te stellen en te verbeteren op lange termijn. Dat pakken ze meteen groots aan met metingen, een testkaravaan en beloningen dankzij de steun van GoWithTheVelo!

Samen fietsen voor het goede doel

Voor duurzame gedragsverandering moet je meten en belonen, weet Imec. Daarom lanceert ze een registratietool om gefietste kilometers om te zetten in CO2 besparing en euros voor het goede doel. Ook bespaarde CO2 omwille van thuiswerk zal meetellen in het kader van een duurzamere samenleving.

Met de tool kunnen collega's bij het toekomen een QR code scannen om hun fietsgedrag in te geven. Het aantal gefietste kilometers wordt op een laagdrempelige manier geregistreerd en weergegeven op het interne communicatieplatform. Zo trappen ze samen richting één gezamenlijk einddoel om terecht fier op te zijn.

De verzamelde data wordt uiteindelijk ingezet om de mobiliteitsnoden van de medewerkers in kaart te brengen en het beleid daarop af te stemmen. Want dat is wat een moderne vooruitdenkende organisatie als Imec doet.

Iedereen mee

Het organiserend team zet een heuse communicatiecampagne neer! De mobiliteitsmaand wordt feestelijk begeleid met banners, getuigenissen, tips en virtuele vlaggetjes om zoveel mogelijk collega's duurzamer op weg te zetten.

Met de testkararvaan van B2Bike kunnen medewerkers elektrische fietsen en wagens uitproberen. Zo ontdekken ze de bestaande alternatieven die best bij hun passen voor duurzaam woon-werkverkeer en haar vele voordelen.

Dat vieren we!

De deelnemers mogen extra dik uitpakken met een feestelijk eindmoment. Met weinig toeters en veel fietsbellen stellen ze hun straffe prestatie voor eind september.