Fietskaravaan naar het werk

- LAUREAAT GO WITH THE VELO 2020 -

Tijdens de Week van Mobiliteit 16-21 september 2020 zette het Orthopedagogisch Centrum Sint-Idesbald haar medewerkers op de fiets! Zoals echte fietshelden pakten ze dat groots aan met een testkaravaan, wedstrijden en een lege-parking-dag om hun collega's te laten proeven van de vele voordelen van de fiets.

Go With The Velo met een testkaravaan en zo ..

Naar aanleiding van een grote nieuwe fietsenstalling op hun hoofdcampus, organiseerde het centrum een mini-testkaravaan en leuke attenties voor alle fietsers. Het testkaravaan omvatte een lot elektrische fietsen van ECO-velo die medewerkers een week lang gratis konden uitlenen voor hun woon-werkverplaatsingen. Zo kregen ze een 20 tal collega's over de streep om hun auto voortaan wat vaker te laten staan.

LEGE PARKING DAG
Op de Car Free Day 17 september worden de medewerkers extra uitgedaagd met een ‘lege parking dag' vol kleine beloningen om duurzaam naar het werk te komen!

MOBISCAN
Aan de hand van een mobiscan door het mobiliteitspunt West-Vlaanderen, brengen ze de evolutie van het fietspotentieel in beeld en meten ze zo ook de impact van hun fietsactie.

"De reacties van alle deelnemers waren zeer positief en ook het weer zat mee! In onze mobiliteitsweek werden 207 fietsstrookjes ingediend om mee kans te maken op een prijs. Dat zijn gemiddeld een 40 tal fietsers per dag, wat duidelijk meer is dan in een gewone week. Medewerkers hebben het geapprecieerd dat we dergelijke fietsacties op touw zetten."

Marnick Seys
Stafmedewerker directie OC Sint-Idesbald