Organisaties smeden (fiets)banden

- LAUREAAT GO WITH THE VELO 2020 -

Initiatiefnemer BuSO Sint-Franciscus werkt nauw samen met de andere vestigingen van scholen Sint-Franciscus, mpc Sint-Franciscus en vzw Zonnelied. Voor schooljaar 2020-2021 lanceerden ze een heuse fiets-challenge om hun medewerkers dichter bij elkaar te brengen en vaker met de fiets naar het werk te laten gaan -> kortom hun (fiets)banden smeden!

Go With The Velo met een fiets-challenge en zo

In september streden de 3 Roosdaalse organisaties om de 'Best Fietsende Organisatie'. De deelnemers duiden wekelijks aan op een formulier hoeveel keer ze die week met de fiets naar het werk kwamen. De organisatie die op het einde van de rit procentueel het meest aantal fietsende werknemers had, won de titel en een uitgebreid fietsontbijt.

Individuele beloningen om echt iedereen mee te krijgen

Met de wekelijkse fietsopdrachten maakte iedereen kans op leuke prijzen! 'Fiets samen met 5 mensen van je gemeente naar je werk', 'Maak een fietsie (selfie op de fiets) met een koe', ... Een leuke fietsopdracht kan alle kanten uit. Via de facebookpagina kan er uitgewisseld worden over de weekopdrachten, fietsroutes en -tips.

Zo zetten de organisaties samen een maand lang in op meer verbinding, ontmoeting en duurzame verplaatingen naar het werk. Als kers op de taart hopen ze als leerkrachten en begeleiders het goede voorbeeld te geven en de fietsmicrobe door te geven aan hun leerlingen en gasten.

"We hebben er een zeer geslaagde fietsactie op zitten! Het enige waar Corona nu een stokje voor steekt is ons winnaarsontbijt. Dat is nu niet haalbaar want veel collega's zijn thuis in quarantaine. Maar het is enkel uitstel, geen afstel. Wij blijven tussendoor wel wedstrijdjes doen waarmee ze een t-shirt van GoWithTheVelo kunnen winnen. Dus het blijft zeker leven!"

Tinneke Verbeyst
BuSO Sint-Franciscus