Krijtboodschappen voor fietsers

Krijg jij als fietser ook zo'n boost van een complimentje onderweg? 💙 Deze helden van Fietsersbond Genk delen nuttige fietsgadgets uit en laten in de zomer leuke krijtboodschappen achter voor de fietsers in hun stad.

Krijg jij je buurt op de velo? Zij doen dat zo!

Fietsersbond Genk weet als geen ander dat je gedragsverandering het beste aanpakt met iets positief. Door fietsers te belonen, steek je ook niet-fietsers aan om na te denken over hun verplaatsingsgedrag. Want wie wil er nu geen complimentjes krijgen voor iets wat die goed doet? Daarom laten Katrien en Jan leuke krijtboodschappen voor fietsers achter in de straten van Genk in de zomer.

Daarnaast organiseerden ze in 2018-2019-2020 de 'Fietser van de Week'-actie. Ze sloegen een babbeltje met elke fietser die ze tegenkwamen tijdens hun wekelijkse fietsersjacht, op zoek naar een Genkse fietser die bewust kiest voor de fiets. Die helden beloonden ze met leuke fietsgadgets. Ze namen ook een leuke foto samen en deelden zijn of haar fietsverhaal via sociale media om ook de rest van Genk te inspireren om (vaker) te fietsen. Want fietsen zorgt voor een gezonde samenleving.