Vrouwen op de velo

Julie Borgers zet vrouwen samen op de fiets voor sociale rides in Brussel, Antwerpen, Gent en Borgloon! Want hoe leuker fietsen wordt, hoe meer mensen ook voor praktische verplaatsingen de fiets zullen nemen. Laat je inspireren door het verhaal van WMNride.

Krijg jij vrouwen op de velo? Zij doet dat zo!

In 2019 richte Julie een damesploeg op voor sociale fietsritten na het werk in Brussel (toen nog Kring Women's Wednesdays). Ze ging aankloppen bij Fietsenwinkel Kring voor een warme ontmoetingsplek en het juiste netwerk. Dankzij de projectoproep van Go With The Velo kreeg ze daar nog een straf communicatiebudget bovenop. En met succes bewijst haar interview voor BRUZZ!

Ondertussen kon ze haar initiatief uitbreiden naar steden als Gent, Antwerpen en Borgloon onder de nieuwe noemer WMNride. De wekelijkse ritjes bestaan uit een internationaal vrouwelijk peloton van 5 tot 20 deelneemsters die samen hun omgeving verkennen tijdens een sportieve fietstocht van 50 à 60 km na het werk en in het weekend. Zo stimuleren ze ontmoeting, sport én woon-werkverkeer met de fiets.

Wil je meetrappen? Dat gaan de dames leuk vinden! Ga naar www.wmnride.com om hun online kalender te raadplegen en je te registreren voor deelname.