Vzw daagt medewerkers uit

Het personeel in de gezondheidszorg kent helaas een hoog ziektecijfer. Daarom vind Vzw Unie-K in Brugge het extra belangrijk om een gezonde levensstijl te promoten onder haar medewerkers en volop in te zetten op de fiets. Met de steun van Go With The Velo kunnen ze dit jaar een trapje verder gaan richting duurzamer woon-werkverkeer.

Go With The Velo met een fietstombola en zo

Vzw Unie-K telt 550 medewerkers, waarvan slechts 1/5 met de fiets naar het werk komt. Vele collega's wonen dicht bij hun werkplek, maar hebben een extra duwtje nodig om hun fiets te nemen. De parkings van Vzw Unie-K staan soms overvol, terwijl ze beschikken over mooie fietsenstallingen. Ook de verkeersdrukte rond Roeselare en Brugge zorgt soms voor veel ergernissen.

Hoog tijd voor een motiverende fietsactie: 'Trap eens wat vaker naar je baas!' in september en oktober 2020. 8 weken lang organiseert de Vzw een heuse fietscampagne:

  • WEKELIJKSE FIETSTOMBOLA waarbij alle fietsers van die week kans maken op mooie prijzen van lokale handelaars,
  • FIETSERS VAN DE DAG worden beloont met gezond lekkers, leuke gadgets en motiverende quotes/foto's/gedichtjes bij aankomst,
  • FIETSPOOLWEGENKAART brengt collega's samen op de fiets richting het werk,
  • COLLEGA'S OP DE FIETS komen in de kijker met hun fietsverhaal: 'Wie zijn ze en waarom doen ze het?',
  • MILIEUVRIENDELIJKE ALTERNATIEVEN voor de auto kunnen uitgetest worden dankzij samenwerking met de provincie, maar ook het gebruik Blue-bikes en de Fietsbib wordt gepromoot.
  • FLANDRIENS VAN UNIEK-K worden uitgeroepen onder de verschillende teams op het einde van de rit.

Om de goede fiets-vibes verder te zetten werd er een werkgroep met enthousiaste collega's opgericht. Fiets@UNIEK zal fietsen blijvend onder de aandacht brengen met jaarlijkse acties zoals de 'Nationale Fiets Naar Het Werk Dag', 'De Week van Mobiliteit', de "Flandriens van Unie-K" uitroepen, ...