Een kindervriend-peloton

- LAUREAAT GO WITH THE VELO 2020 -

In Rollegem slaagden Bubao school, MFC en het revalidatiecentrum De Kindervriend de handen in elkaar. Ze stimuleerden het gebruik van de fiets bij personeel, vrijwilligers, bezoekers, ouders en kinderen door fietsritten te registreren en te belonen. Ook samen fietsen met duofiets of rolstoelfiets moedigden ze aan.

Go With The Velo met waardebonnen en zo

Go With The Velo met waardebonnen en zo

In de lente van 2020 werden de De Kindervriend-werknemers competitief uitgedaagd om wat vaker de fiets te nemen. In teams van 5 gingen ze samen hun ambitie bepalen van 25 tot wel 75% meer verplaatsingen met de fiets! 12 groepjes trapten mee voor de waardebonnen van Decathlon. Hoe groter hun ambitie, hoe groter de waardebon! Zo kreeg een team dat hun amitie van 75% gehaald heeft, een waardebon van €75 voor ieder.

Tool om fietsprestaties te registreren

Tool om fietsprestaties te registreren

Om de teams hun fietsprestaties te monitoren, liet De Kindervriend individuele fietsverplaatsingen registreren via hun Bike to Work-account.

Met Bike to Work geniet je van de voordelen van het fietsen naar het werk, vind je comfortabele fietsroutes en houd je fietsstatistieken bij. Als je werkgever deelneemt aan Bike to Work, kan je gebruik maken van alle mogelijkheden en krijg je nog extra voordelen.

"Voor ons is ‘Go With The Velo’ wat anders verlopen dan gehoopt, maar we hebben toch veel goede reacties gekregen van het personeel! Het fietsen leeft onder de collega's en deze positieve tendens blijven we zeker verder zetten. Zo volgt er van november tot april alweer een wintereditie rond zichtbaarheid!

Deze fietsacties zijn meer dan ooit belangrijk in deze stressvolle periode."

Heidi Cnudde
MFC De Kindervriend