Fietsen Zonder Leeftijd

Dat heerlijk vrije gevoel van de wind door je haren is maar één van de vele zaligheden van fietsen. Maar wat als de benen niet meer meewillen? Dan is er Fietsen Zonder Leeftijd, voor iedereen die minder mobiel is en die toch wil genieten van een fietstochtje. Dan bol je mee als passagier op de riksja.

Die riksjaritjes staat garant voor leuke uitstappen, straffe verhalen en fijne herinneringen. En vooral mooie tochten langs bijzondere plekken of gewoon het blokje om naar de winkel. Fietsen heeft altijd en overal een positief effect.

Het plezier van fietsen teruggeven

Fietsen Zonder Leeftijd geeft het plezier van een stukje fietsen terug aan mensen die niet (meer) zo mobiel zijn. Met de riksja wordt hun leefwereld net dat tikkeltje groter en de eenzaamheid verdwijnt even. Een gezellige babbel met de vrijwilliger die hen vervoert, komt als vanzelf. Zo wordt de riksja een sociaal instrument dat mensen actief samenbrengt.

Ook bij jou in de buurt?

Fietsen Zonder Leeftijd is gebaseerd op het idee ‘Cycling Without Age’ van Ole Kassow uit Denemarken. Ondertussen wordt het verhaal van ‘Cycling without age’ wereldwijd verteld in meer dan 40 landen. In België ondersteunen Mobiel 21 en Fietsberaad Vlaanderen lokale initiatieven. Almaar meer steden, gemeenten, woonzorgcentra en organisaties starten een eigen initiatief op of huren de riksja van Mobiel 21 voor een test.

Kriebelt het om minder mobiele mensen ook weer de wind door hun haren te laten voelen? Of zie je jezelf wel als piloot van de riksja? Neem dan zeker een kijkje op www.fietsenzonderleeftijd.be. Je vindt er massa’s informatie over alle Belgische initiatieven en een gids om zelf met Fietsen Zonder Leeftijd te starten.

Meer nieuws