Sneller, fitter én goedkoper!

Joni Junes, woordvoerder VAB, zet haar excuses aan de kant voor de vele voordelen van de fiets. Daarmee voelt ze zich fitter én bespaart ze €192 per maand!

Excuses aan de kant

De lente is in het land en vorige week leek het zelfs even zomer. Ideaal weer om met de fiets naar het werk te gaan dus. Ik moest wel even mijn banden opnieuw oppompen en mijn fiets laten nakijken bij de fietshandelaar, want eerlijk: de afgelopen maanden vond ik maar zelden genoeg motivatie om de fiets naar het werk te nemen.

Als snel vond ik allerlei excuses uit:

  • Ik kan mijn zoontje Lewis toch niet meenemen op de fiets in dit weer
  • Ik moet veel boodschappen doen
  • Ik moet na het werk nog ergens naartoe

"Geen verrekte files meer"

Toch heeft fietsen naar het werk voor mij heel veel voordelen: ten eerste zijn er die verrekte files voor de Kennedytunnel. Tijdens de avondspits doe ik er minstens 50 minuten over om de 11 km naar huis te overbruggen. Met de elektrische fiets doe ik er altijd 30 minuten over. Een tijdswinst van 20 minuten, t-w-i-n-t-i-g extra minuten die ik met Lewis kan doorbrengen. Heerlijk 😊

Bovendien bestaan er ook kei goede wind- en regenpakken voor volwassenen én kinderen. Ik kan mijn boodschappen ook spreiden zodat ik elke dag een beetje meebreng. Er bestaan ook firma’s die eetboxen aan huis leveren en die verplaatsingen na het werk kan ik ook gemakkelijk met de fiets (of het openbaar vervoer) maken.

"Zo bespaar ik €192 per maand"

Een tweede voordeel is de fietsvergoeding. Die werd onlangs bij VAB verhoogd tot €0,23 (dat is de maximaal vrijgestelde fietsvergoeding).

Mijn route met de fiets naar VAB is 8,5 km. In totaal fiets ik dus elke dag 17 km.

Als ik bereken wat dat mij per maand opbrengt aan fietsvergoeding, kom ik al snel uit op €76 per maand. Terwijl hetzelfde traject mij met de auto €116 per maand kost*. In totaal bespaar ik dus €192 per maand door de fiets te kiezen.

"Ik voel me fitter"

Bovendien beweeg ik ook meer, wat voor mij nog belangrijker werd toen ik een Fitbit kocht en mijn stappen ging tellen. Ik kom nu gemakkelijk aan die 10.000 stappen (of trappen 😊) per dag én voel me ook fitter.

* Uitgerekend aan de gemiddelde kilometerkostprijs van een auto

Joni Junes, woordvoerder VAB

Meer nieuws