Werkgevers in de kijker

Allemaal de velo op naar de job, onder het motto ‘Go With the Velo’! Want 58% van alle Vlaamse woon-werkverplaatsingen verloopt nog met de wagen, en 41% van wie dicht bij het werk woont, fietst nooit naar de job. Deze werkgevers zetten alvast hun beste beentje voor om meer werknemers op de fiets te krijgen.

KBC

KBC

In 2018 riep KBC zijn personeelsleden op om zo veel mogelijk met de fiets te komen. De dapperen onder hen die voor de eerste keer het traject met de fiets deden kregen een fietsontbijt.

Brouwerij Haacht

Brouwerij Haacht

In het kader van onze vorige fietscampagne Woensdag Fietsdag zette Brouwerij Haacht in zomer 2018 maar liefst 58 medewerkers op de fiets voor hun woon-werkverplaatsing. Ze trapten van begin mei tot eind september samen 19.060 kilometer bij elkaar! De brouwerij beloonde hen met een aantal incentives zoals gezonde traktaties, fluohesjes en laadpalen voor elektrische fietsen.

Mobiel 21

Mobiel 21

Als mobiliteitsorganisatie zit Mobiel 21 al wel langer met de fietsmicrobe. Met een nieuwe fietsenstalling in het gebouw, douches, een fietspomp en een fietsvergoeding geven ze het goede voorbeeld van wat volgens hen een basis fietsbeleid zou moeten zijn.

Stad Genk

Stad Genk

Voor de start van Woensdag Fietsdag in 2017 telde stad Genk 80 fietsen in de fietsenstalling van het personeel. Wanneer ze er meer dan 100 telden, trakteerde de stad op een 'Super Fietsontbijt'. De banden van de fietsen werden opgepompd door Fietsbasis vzw en iedereen kreeg een fietssleutelhanger.

Stad Genk zet ook 5 nieuwe e-dienstfietsen in voor haar personeel! Iedere woensdagavond worden deze vrijgehouden voor woon-werkverplaatsingen.

Dilbeek

Dilbeek

Gemeente Dilbeek zette het stappend en trappend personeel van de site Kasteelhoeve in de startblokken met een heus fietsontbijt. Zo wil de gemeente zoveel mogelijk personeel in het zadel helpen.

Meer nieuws