Wat met Woensdag Fietsdag?

Go With the Velo is de opvolger van Woensdag Fietsdag, de jaarlijkse fietscampagne van Cera, KBC en Mobiel 21 sinds 2017.

Throwback

Woensdag Fietsdag was een fietscampagne van Cera, KBC, Mobiel 21 en vele trappende partners om Vlaanderen aan het fietsen te krijgen. Om de verkeersellende een halt toe te roepen, de luchtkwaliteit te verbeteren en de gezondheid te promoten. Want wie fietst is meer ontspannen, productiever en gezonder. En één dag per week op de trappers maakt daarbij al een groot verschil.

In 2017 bereikte de fietscampagne zo'n 5.000 deelnemers die via een online beloningssysteem aan de slag gingen en hun excuses om niet te fietsen aan de haak hingen.

Bij de tweede editie in 2018 namen meer dan 200 werkgevers deel als partner in de grootschalige campagne met focus op meer woon-werkverkeer met de fiets.

Go With The Velo!

In 2019 organiseren Cera, KBC en Mobiel 21 Go With The Velo: een brede campagne die fietsambassadeurs binnen verenigingen, organisaties, communities, bedrijven en overheden aanspoort om hun omgeving meer op de fiets te krijgen. Want wie kan buren, collega's en co beter overtuigen dan fietsers zelf? Zo worden er in de zomer van 2019 maar liefst 100 fietsinitiatieven op de trappers gezet!

Deelnemers maken kans op 250 euro en een straf communicatiepakket om hun fietsactie waar te maken. De 10 leukste acties krijgen daar nog eens 1.000 euro en leuke fiets-je-datjes bovenop. Denk aan een bakker die pistolets uitdeelt aan fietsers, een buurtwerking die investeert in deelfietsen, een pannenkoekenfestival voor trappende collega’s … een goed fietsplan kan alle kanten uit.

Kriebelt het om zelf een straf fietsidee in te dienen? Je vindt alle informatie op deze website, samen met een online registratieformulier, de deelnamecriteria, tips en nieuwtjes. Indienen kan tot 1 mei 2019.

Meer nieuws