9 straffe fietsideeën

Krijg jij collega's, buren en vrienden op de velo? Laat je inspireren door deze 9 fictieve voorbeelden en zet je eigen fietsactie op de pedalen!

1. Trap je mee voor een pistolet?

1. Trap je mee voor een pistolet?

Bakker Hans uit Kortrijk daagt zijn klanten uit om wat vaker de fiets naar de winkel te nemen. Nooit meer parkeerplaats zoeken, helemaal wakker aan de ontbijttafel en een boost voor het milieu. Klanten die met de fiets naar zijn bakkerij trappen, gaan naar huis met een zak vol gratis pistolets!

2. Paraat voor de regen

2. Paraat voor de regen

Niet iedereen kan fietsen. Omdat ze het verleerd zijn of het gewoon nooit aangeleerd kregen. Toch is het een belangrijk vervoermiddel, zowel voor het woon-werkverkeer als in de vrije tijd. Daarom geeft Fietsschool Leuven fietsles aan volwassenen. Met Go With The Velo koopt de Fietsschool regenbroeken aan om de deelnemers op weg te helpen tijdens regenachtige lesdagen.

3. Fiets & Friet

3. Fiets & Friet

De Kerkstraat in Peer trakteert op frieten. Omdat de bewoners minder auto’s in de straat willen en omdat fietsen goed is voor het milieu. Iedereen die naar het frietkraam op het Dorpsplein fietst, krijgt een kleintje met mayonaise. Want alle kleintjes helpen.

4. Stukje duofiets

4. Stukje duofiets

Vzw Emiliani uit Lokeren biedt mensen met een beperking en hun netwerk professionele ondersteuning om hun leven zelf in te vullen op het vlak van wonen, leren, werken en vrije tijd. Om het bewegingsaanbod uit te breiden, koopt de vzw een een duofiets aan met de financiële steun van Go With The Velo en andere partners.

5. Strakke bandjes

5. Strakke bandjes

De bedrijven van Industrieterrein Haasrode willen files een halt toeroepen en woon-werkverkeer met de fiets stimuleren. Om fietsers op weg te helpen, zorgen ze voor een publieke fietspomp op het industrieterrein. Strakke bandjes gegarandeerd!

6. Fietsontbijt

6. Fietsontbijt

Meer collega’s op de velo? Bij stad Genk doen ze dat met pannenkoeken en zo! Want met de fiets naar het werk gaan, bevordert de gezondheid en de productiviteit. Stad Genk trakteert haar fietsende werknemers op een onvergetelijk pannenkoekenontbijt.

7. Velo-Vleierij

7. Velo-Vleierij

Op Wereld Fietsdag strooit Chiro Brussel met complimentjes. Wie die dag de fiets neemt, kan rekenen op veel velo-vleierij. Want iedereen die wel eens naar het werk, de bakker of de yogales fietst, is de held van het wegdek. Zo zorgen we samen voor minder auto’s op de baan en blijft de aardbol wat langer bestaan.

8. Fietsenpark

8. Fietsenpark

Villa Via is een woontrainingsproject voor mensen met een gestabiliseerde psychotische kwetsbaarheid. Om hun leefwereld te vergoten en de stap naar de maatschappij te verkleinen, koopt de organisatie drie tweedehandsfietsen aan.

9. Belgerinkel

9. Belgerinkel

Peter en zijn vrienden besluiten fietsactie te ondernemen. Omdat ze de files beu zijn en ijveren voor schonere lucht. Zes maanden lang laten ze de auto op stal. Alle verplaatsingen doen ze voortaan met de fiets, met het openbaar vervoer, of een combinatie van beide. Door fietsbellen uit te delen willen de vrienden zoveel mogelijk andere maten aansporen om hetzelfde te doen.

Meer nieuws