Fietsen is genieten van de kleine dingen

Fietsen is genieten van de kleine dingen

Als jonge onderneemster van Design District en mama van Emiel (1,5 jaar) pedaleert Jolien tussen het drukke bedrijfsleven en moeder zijn. De fiets laat haar genieten van de kleine momenten tussendoor en dan liefst als ze die kan delen met haar zoontje in de bakfiets.

“Fietsen verplicht je even stil te staan bij wat er rondom je allemaal gebeurt. Dat maakt van fietsers aangenamere mensen”, vindt Jolien.

“Terwijl je anders jezelf staat druk te maken in het verkeer, zie je als fietser de seizoenen voorbij gaan. Langs de fietspaden aan de Leuvense Vaart zie ik zwanen pronken, vissers die maar nooit iets lijken te vangen en jonge eendjes die hun mama volgen. Als favoriet houden mijn zoontje en ik halt bij de bouwwerf om naar de graafmachines te kijken. Dat zijn heerlijke momenten!”.

Onderneemster op de fiets

Onderneemster op de fiets

Voor Jolien is fietsen naar het werk, de winkel of de kinderopvang de beste remedie tegen drukte en stress. Maar het is ook goed voor de planeet. En daar wil ze als onderneemster op inzetten. “Als bedrijf vind ik het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en te investeren in onze samenleving. Geld verdienen voor je eigen zaak ten koste van anderen of het klimaat? Dat is niet meer van deze tijd.”

Na 2 jaar haar mannetje te staan als interieurvormgeefster en verkoopster in haar eigen designwinkel, kocht Jolien een elektrische bakfiets. Vandaag 2 jaar later is de driewieler nog steeds de gehoopte beste investering van haar leven. Heel wat bestellingen kunnen ermee naar het postkantoor of rechtstreeks bij de Leuvense klant thuis geleverd worden en ook voor interieuradvies aan huis neemt ze de fiets.

“Mijn klanten appreciëren het echt als ik met de fiets kom. Over het algemeen merk ik dat fietsers meer respect krijgen, ook van niet-fietsers. Bovendien ben ik in en rond de stad altijd sneller met de bakfiets. Goed dus voor het milieu, mijn vervoersnoden én mijn klantenbinding.”

Jolien's fietstips

  1. Observeer en wees je bewust van wat er allemaal rond je gebeurt wanneer je fietst. Het doet je meer genieten van het leven.
  2. Laat je adviseren en durf te investeren in een goede fiets die aan je noden voldoet. Voor Jolien is dat een elektrische bakfiets waarmee ze comfortabel, veilig en vlot klanten kan bedienen en haar zoontje kan vervoeren. Dat zijn twee vliegen in een klap!
  3. Kies voor mooie kwaliteitsvolle fietskleren die je graag draagt. Ze helpen je door de moeilijkere fietsmomenten heen. Zo investeerde Jolien in een goede jas die zowel comfortabel en warm is op de fiets als stijlvol in de stad.
  4. Denk goed na over je woon-werklocatie. Kies bewust een huis op fietsafstand van je werk, of een job op fietsafstand van je thuis. Pluspunten als je rekening houdt met een aangename en veilige fietsroute.
  5. Het allerleukste zijn vakanties met de fiets! Het is een echte aanrader om tijdens je citytrip in bijvoorbeeld New-York, Lissabon of Berlijn een dagje een fiets te huren. Dan zie je heel veel op korte tijd, zonder de toeristenmassa te volgen.

Meer nieuws